Rok 2019

25.02.2020 17:35

V roce 2019 toho Elixír zažil nepřiměřeně hodně ( na jednu kapelu ). Bohužel více starostí, než radostí.

Hned v lednu odešel z kapely basák Ivo Dojčán. Pro kapelu nebylo vůbec snadné najít nového muzikanta.

Štěstí se na nás však usmálo a od dubna s námi začal zkoušet Míla Sládek, muzikant, kterého známe spoustu let, a přestože se na hudební scéně pohybuje skoro 30 let, ve folku je úplným nováčkem.

Na jaře jsme odehráli dva koncerty a těšili se na další hraní. Bohužel na konci června postihly Brčka opakující se zdravotní problémy a museli jsme tedy začít hledat zpívajícího kytaristu, který Brčka zastoupí. Štěstí nás opět navštívilo a do Elixíru přišel na podzim Miloš Lehký, který je za mikrofonem, jako doma. Znamenalo to však, začít zkoušet úplně od začátku. Čekalo nás vystoupení na fesťáčku ve Velkém Poříčí a v Doli klubu v Pardubicích. Se zpěvem nám přišla na pomoc Týna Nováková, která v Elixíru už několikrát hostovala.

Ale......v prosinci ukončil svoje působení v kapele dobrista Jan Kouba. Co teď? "Doelixírovat"? nebo pokračovat?

Tak jsme v lednu přivítali v Elixíru Petra Juráška, člověka, kterého hudba provází již od dětství, a který dokáže zahrát skoro na vše, co mu přijde pod ruku.

A tak.....jako vstává Fénix z popela, se Elixír oklepal a od ledna zkouší v nové sestavě, ke které se doufejme, po uzdravení připojí i Brčko.

Připravujeme nové písničky, nahrávky a těšíme se na setkání s vámi.